Klimaatakkoord – Wat moet ík ermee?

12 juli 2018

Afgelopen dinsdag was het zover: de hoofdlijnen van het klimaatakkoord zijn gepresenteerd. Dat betekent dat we in 2030 de helft minder CO2 uit mogen stoten dan in 1990 en dat we in 2050 volledig aardgasloos wonen.

Allemaal leuk en aardig, hoor ik je denken, maar wat betekent dat klimaatakkoord nu eigenlijk voor mij?

Wat gaat er veranderen?
Het betekent dat huizen straks:

  • Goed geïsoleerd moeten zijn;
  • Verwarmd worden met duurzame warmte;
  • Schone energie gebruiken of zelfs opwekken;
  • Niet meer zijn aangesloten op aardgas.

Wat zijn de gevolgen voor mij?
Om isolatie en verduurzamen aantrekkelijker te maken, gaat waarschijnlijk de komende jaren de gasbelasting flink omhoog en wordt elektriciteit juist goedkoper. Met een duurzame investering bespaar je op je energierekening en verhoog je het comfort in je huis.

Bijkomend voordeel: in veel gevallen stijgt de waarde van je woning en spaar je het milieu!

Wat moet ik doen?
Trek nu niet gelijk de CV-ketel van de muur! De gemeentes komen uiterlijk 2021 met een plan van aanpak per wijk. Al is verduurzamen altijd een goed idee, zeker als er een logisch moment voor is.

TIP: koop of verbouw jij binnenkort je huis én ga jij energiebesparende maatregelen nemen? Dan kun je deze maatregelen onder bepaalde voorwaarden meefinancieren. In 2018 kun je tot 100% van de woningwaarde lenen. Met energiebesparende maatregelen kan dit oplopen tot 106% van de waarde van je woning!

Meer weten over mogelijkheden tot verduurzamen en over financieringsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 8.30 en 17.00.

Recent aanbod