Nieuws

Ontwikkelingen Funderingsproblematiek

Geplaatst op: 05-12-2019

Minister Knops (BZK) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de ontwikkelingen omtrent de funderingsproblematiek.

Lees meer...

Nieuwe makelaars en taxateurs december 2019

Geplaatst op: 03-12-2019

De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 2 december tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees meer...

Norm PFAS versoepeld

Geplaatst op: 29-11-2019

Het kabinet heeft een oplossing gevonden voor een groot deel van de bouw- en baggerprojecten, die nu noodgedwongen stilliggen omdat de stikstofnorm overschreden wordt. De regels worden soepeler, zo heeft het kabinet vrijdag 29 november bekend gemaakt.

Lees meer...

Kamerleden nemen zorgen makelaars serieus

Geplaatst op: 05-12-2019

Afgelopen week is in de Tweede Kamer de implementatie van de Wwft-richtlijnen in de Tweede Kamer behandeld. Als NVM hebben wij Kamerleden verteld welke problematiek hier bij komt kijken.

Lees meer...

Bouw- en woningsector bepleit verdergaand pakket stikstofmaatregelen

Geplaatst op: 04-12-2019

De Tweede Kamer bespreekt op 4 en 5 december de Spoedwet aanpak stikstof die er voor moet zorgen dat de woningbouw en een aantal infrastructuurprojecten weer worden vlot getrokken.

Lees meer...

Position paper ‘Goed wonen’

Geplaatst op: 03-12-2019

Op verzoek van de Tweede Kamer zijn er zestien ambtelijke werkgroepen ingesteld voor brede maatschappelijke heroverwegingen (BMH). Deze onafhankelijke werkgroepen werken richting een volgend kabinet beleidsscenario’s uit die de politiek kan helpen om in de toekomst afgewogen besluiten te nemen. Een van deze werkgroepen is ‘Goed wonen als onderdeel van integrale gebiedsontwikkeling’.

Lees meer...

Reactie Wwft namens NVM, VBO en VastgoedPro

Geplaatst op: 03-12-2019

Op dinsdag 3 december staat de behandeling van de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn (35245), Wet verwijzingsportaal bankgegevens (35238) en Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten (35179) op de plenaire agenda van de Tweede Kamer.

Lees meer...

Regelgeving energie-neutrale gebouwen (BENG)

Geplaatst op: 29-11-2019

Woningen waarvoor op of na 1 juli 2020 een omgevingsvergunning wordt afgegeven, moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG).

Lees meer...

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 9.00 en 18.00.

Laatste nieuws

Aangifte inkomstenbelasting 2018

25 maart 2019

Eigen huis en aangifte inkomstenbelasting 2018 De Belastingdienst laat elk jaar punten zien die extra gecontroleerd worden tijdens de aangifte van de inkomstenbelasting. Ook dit jaar zijn er verschillende punten…

Lees meer