Nieuws

Grotere rol makelaar en taxateur in duurzaamheid

Geplaatst op: 19-02-2019

De Tweede Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft zich tijdens een rondetafelgesprek over energie labels laten informeren door experts over het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Tijdens dit gesprek werd onder andere aangegeven dat er een grotere rol voor makelaars is weggelegd op het gebied van duurzaamheid. De NVM onderzoekt een dergelijke rol al langer en heeft zich hier reeds positief over uitgesproken.

Lees meer...

De makelaar: het grote misverstand

Geplaatst op: 19-02-2019

Een makelaar, die bemiddelt toch tussen koper en verkoper? Ja, maar let op: het ligt een stuk genuanceerder. De makelaar van de verkoper is er voor de belangen van de verkoper, zoals een aankoopmakelaar er alleen voor jou als koper is. Verwacht dus niet dat ‘de makelaar’ voor beide partijen de beste deal probeert te maken.

Lees meer...

Taxeren als waardevol instrument

Geplaatst op: 18-02-2019

Taxeren van agrarische bedrijven en gronden gebeurt veelal alleen bij aanvraag van een nieuwe financiering. NVM A&LV-makelaar Gerard Koerhuis van Noord Veluwse Makelaardij uit Heerde ziet een taxatie echter ook als een waardevol instrument om een agrarisch bedrijf regelmatig door te lichten.

Lees meer...

Internetconsultatie wijziging Bouwbesluit BENG 2020

Geplaatst op: 19-02-2019

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). BENG vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD.

Lees meer...

Sanering en verduurzaming varkenshouderij

Geplaatst op: 18-02-2019

Minister Schouten (LNV) beschrijft de voortgang van de sanering en verduurzaming van de varkenshouderij zoals beschreven in het Hoofdlijnenakkoord (HA) van juli 2018.

Lees meer...

Salderingsregeling en BTW zonnepanelen

Geplaatst op: 19-02-2019

De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen duurt een jaar langer. Het omvormen van de salderingsregeling naar een terugleversubsidie is volgens minister Wiebes (EZK) complexer dan gedacht. Daarom verlengt hij de regeling met een jaar, tot en met 31 december 2020.

Lees meer...

Vragen en antwoorden uitspraak Hof van Justitie over programma aanpak stikstof (PAS)

Geplaatst op: 18-02-2019

Minister Schouten (LNV) heeft de Tweede Kamer de beantwoording gestuurd van de vragen van de Tweede Kamercommissie LNV over de uitspraak Hof van Justitie over programma aanpak stikstof (PAS).

Lees meer...

De vraag van de week: courtage bij aan- of verkoop van een woning

Geplaatst op: 10-10-2016

De NVM ontvangt iedere week veel vragen. Niet alleen van onze leden, maar ook van de klanten van de NVM-makelaar. Afgelopen week was de hoogte van de courtage bij koop en verkoop actueel.

Lees meer...

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 9.00 en 18.00.

Laatste nieuws

Zeven redenen om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag

18 februari 2019

Twee keer per jaar organiseert de NVM de NVM Open Huizen Dag. Doel van de NVM Open Huizen Dag is laagdrempelig en uitnodigend de 85.000 deelnemende geïnteresseerden een woning naar…

Lees meer