Bouwkundige keuring

Oomen makelaardij & taxaties adviseert een bouwkeuring keuring uit te laten voeren indien u meer zekerheid wenst over de bouwkundige staat van een huis of appartement. Zo voorkomt u na de aankoop van een woning of appartement vervelende verassingen.

Perfectkeur

In samenwerking met Perfectkeur biedt Oomen makelaardij & taxaties u de mogelijkheid om de bouwkundige staat van een woning te beoordelen.

Perfectkeur levert een breed scala aan bouwtechnische keuringen bij aan- of verkoop van een woning, verzorgt opleveringen, vooropnames en onderhoudsplanning voor uw woning, school, gebouw, kerk of Vereniging van Eigenaren. Perfectkeur is een zeer ervaren en breed deskundig bouwkundig adviesbureau. Haar personeel heeft diverse specialisaties. Voor ieder bouwkundig probleem waar advies of onderzoek bij nodig is, bieden zij een oplossing. Voor al uw vragen over hun diensten en de mogelijkheden die een bouwkundige inspectie biedt, kunt u geheel vrijblijvend contact met hen opnemen. Dat kan telefonisch op 078-6849750 of indien gewenst via info@perfectkeur.nl

Perfectkeur BV is een onafhankelijk, zelfstandig, bouwtechnisch adviesbureau. Als landelijk opererende organisatie, dé specialist op het gebied van woninginspecties. In de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste zelfstandige speler in de markt van bouwtechnische aan- en verkoopkeuringen. Met meer dan 20.000 bouwkundige inspecties per jaar, hebben zij als organisatie een duidelijk zicht op marktbewegingen en kwaliteit van het bestaande woningbestand.

Bouwtechnische rapporten

De rapporten zijn geschikt voor en voldoen aan de eisen die gesteld zijn t.b.v. de Nationale Hypotheek Garantie. Bouwtechnische rapporten van Perfectkeur worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen.

Welke punten worden er gecontroleerd bij een bouwkundige keuring?

De keuring betreft een beoordeling van de volgende elementen:

 • Fundering, kruipruimte (beperkt) en vloeren.
 • Riolering, ventilatie, leidingwerk in kruipruimte.
 • Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien.
 • Vochtmetingen m.b.t. houtrot en doorslaand- en optrekkend vocht.
 • Staat en toestand van dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen.
 • Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie.
 • Staat van puien, kozijnen, ramen, deuren, enz.
 • Visuele beoordeling van de technische staat van de CV installatie.
 • Visuele beoordeling van de technische staat van de elektrische installatie.
 • Visuele beoordeling van de onderhoudstaat van de keuken.
 • Visuele beoordeling van de onderhoudstaat van alle overige sanitaire groepen.
 • Een oordeel over de staat van evt. schuren, garages en opstallen.
 • Vaststellen aanwezigheid loden waterleiding, risico koolmonoxide e.d.

Keuringsrapport

Tijdens het bouwkundig onderzoek, wordt er door de inspecteur van Perfectkeur een checklist afgewerkt. Op basis van deze inspectie wordt het keuringsrapport opgemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de technische- en onderhoudsstaat van een woning of gebouw en is tevens voorzien van een duidelijke kostenraming. De uiteindelijke rapportage is in begrijpelijke taal geschreven en voorzien van foto’s. Het rapport bevat de direct noodzakelijke kosten, de termijnkosten (5 jaar) en de eventuele verbeterkosten. Het rapport wordt in full color geprint en naar u verzonden. Tevens ontvangt u een digitaal rapport per mail.

De totale bouwkundige keuring is visueel en niet-destructief. Asbest zal worden gemeld indien het eenvoudig visueel waarneembaar is, de inspectie is echter geen asbestinventarisatie. Aanwezigheid van asbest kan middels deze inspectie niet totaal uitgesloten worden. Gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen e.d. zichtbaar worden vallen buiten de scope van deze visuele inspectie.

Wilt u meer weten over een bouwkundige keuring? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 8.30 en 17.00.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

MIPIM 2023

23-03-2023

“Impact your future” was het overall thema van de 33e MIPIM, die dit jaar plaatsvond van 14 t/m 17 maart in Cannes. Er waren ruim 23.000 bezoekers op...

Lees meer