Woning aankoop

Bij het aankopen van jouw droomwoning, komt vaak meer kijken dan je denkt. Het is belangrijk om je te realiseren dat de verkopende makelaar voor de verkopende partij staat opgesteld en jouw belangen als aankoper dus niet behartigd. Gelukkig is daar een oplossing voor, je kunt ons als aankoopmakelaar inschakelen.
Waarom Oomen makelaardij & taxaties als aankoopmakelaar? Wij leggen het je uit. Het aankopen van een woning doen we in 7 stappen:

Stap 1: Geschikte woning vinden

Je kunt natuurlijk zelf op zoek naar je nieuwe woning, maar je kunt die zoekopdracht ook je bij makelaar neerleggen. Bij Oomen makelaardij & taxaties doen we dat steeds vaker voor onze relaties. Wij hebben vaak al woningen in het vizier dankzij ons netwerk voor ze op Funda worden gepubliceerd. Ga je graag zelf op zoek? Op Funda is vrijwel het hele gehele koopaanbod beschikbaar. Via een Funda-account ontvang je elke dag automatisch het nieuwste woningaanbod in je mailbox.

Stap 2: Bezichtiging plannen

Heb je een woning gevonden dan maakt een makelaar van Oomen makelaardij & taxaties een afspraak voor een bezichtiging. Die bezichtiging vertelt je of de woning werkelijk voldoet aan de wensen die je hebt. De makelaar bekijkt de woning in ieder geval niet door de roze bril. Hij checkt de staat van het onderhoud en gaat op zoek of er gebreken zijn. Daarnaast is je makelaar in staat een bouwkundig specialist voor je in te schakelen mocht daar aanleiding voor zijn. Daarnaast maken we ook altijd een rondje in de buurt.

Stap 3: Extra onderzoek

Bij Oomen makelaardij & taxaties doen we vervolgens extra onderzoek wanneer je ons kenbaar maakt dat je voor de woning wil gaan. Wij checken onder andere het bestemmingsplan, het energielabel, de kadastrale gegevens of eventueel de Vereniging voor Eigenaars (VvE).

Stap 4: Onderhandelingen

Samen gaan we aan tafel om een juiste biedingstrategie te bespreken en een openingsbod te bepalen. Als taxateur hebben wij bij Oomen makelaardij & taxaties veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs. Als NVM makelaar hebben we een enorme database voor woonobjecten en weten van vergelijkbare woningen de marktwaarde. Verder bespreken we de ontbindende voorwaarden. Een koopovereenkomst kan ontbonden worden op basis van deze voorwaarden.

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

Als de verkopende partij ons bod accepteert wordt de koopovereenkomst opgesteld. Wij checken de koopovereenkomst en in bijzonder de koopsom, de leverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Als de checks gedaan zijn kunnen we de koopovereenkomst tekenen. De koopovereenkomst is overigens alleen geldig indien deze door beide partijen is ondertekend. Na ondertekening gaat de wettelijke bedenktijd in van drie dagen. Maak je de financiën rond en zijn eventuele andere ontbindende voorwaarden geen issue meer, dan plannen we de overdracht bij een notaris welke jij uit mag kiezen.

Stap 6: Je huis financieren

Vaak sluit men een hypotheek af voor het financieren van een woonhuis. Ook hiermee kunnen we je bij Oomen makelaardij & taxaties helpen. Kijkend naar de koopsom, eventuele verbouwingen, eigen geld en de zogenaamde kosten koper (kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en je notariskosten voor de overdracht, kan onze hypotheekspecialist precies vaststellen welk hypotheekbedrag je nodig hebt. Indien de koopprijs onder de NHG-grens ligt kom je wellicht in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie. Ook dit zoekt een hypotheek specialist bij Oomen makelaardij & taxaties voor je uit.
Voor het financieren van een woning heb je vrijwel altijd een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur nodig. Dit taxatierapport mag niet opgesteld worden door de aankoopmakelaar of de verkoopmakelaar aangezien ze betrokken zijn bij het onderhandelingsproces.

Stap 7: Naar de notaris

Een makelaar van Oomen makelaardij & taxaties adviseert je over alles wat moet worden geregeld. Zo gaat de notaris de akte van levering voorbereiden en krijg je van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening. Deze checken we vervolgens. Vervolgens inspecteren we op de dag van de levering de woning en nemen we de meterstanden voor je op. Daarna wordt de akte van levering getekend en zorgt je notaris voor de inschrijving in het Kadaster.

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 8.30 en 17.00.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Hittegolf op huizenmarkt

04-07-2024

Prijs plust 7,2% in één kwartaal; meer transacties en meer overbiedingen

Lees meer