Boschstraat 73 -77 Zaltbommel

Specificaties

Huurprijs: € 48.000 per jaar


  • Oppervlakte: 244 m2
  • Perceel: 238 m2
  • Inhoud: 1150 m3
  • Verdiepingen: 3
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 4
  • Ligging: in centrum

Terug naar het overzicht

Omschrijving

ONCE IN A LIFETIME – Dat is dit bijzondere woon/werk-object aan de Boschstraat in het centrum van de vestingstad Zaltbommel.

We geven je een globale omschrijving van de mogelijkheden van deze bijzondere woning. Evenals een aantal artist impressions om je een idee te geven hoe het na een verbouwing er uit kan komen te zien. Je kan dit pand zo aanpakken dat je er echt jouw huis en dus jouw thuis van kan maken. Vele varianten zijn mogelijk, laat je inspireren!

De woning heeft 2 huisnummers en dat biedt meer mogelijkheden dan een standaard huis. Je kan het gebruiken als één woonhuis, maar ook als een deel wonen en het andere deel werken. Of de combinatie wonen en mantelzorgwoning. Bijvoorbeeld voor ‘oma / opa’, je broer of juist een kind dat je zelfstandig, maar toch met een oogje in het zeil, wil laten wonen. Mogelijkheden te over. Van deze varianten zijn artist impressions toegevoegd aan de presentatie. Zie het als een bron van inspiratie om er straks fijn in te kunnen gaan wonen en misschien wel werken.

Variant 1:
WONEN & KOKEN
Via de entree aan de Boschstraat kom je in de statige hal. Met rechts een ruimte die ideaal is als living, werk/speelkamer, mancave of bibliotheekruimte. Aansluitend is er nog een ruimte die er naar behoefte bij kan worden getrokken. Daaronder bevindt zich nog, op een lager nivo, een ‘kelder’. Links van de hal is een grote kamer die omgetoverd kan worden als combinatie van living en leefkeuken. Daarachter bevindt zich nog een ruimte voor toilet en bijkeuken / bergruimte.

SLAPEN
Op de eerste verdieping bevinden zich 4 slaapkamers en een royale badkamer.
Dat is de basis. We kunnen ons ook voorstellen dat er behoefte is aan een andere indeling. Wat denk je van de indeling: 3 slaapkamers, waarvan 1 met badkamer ensuite, walk in closet en een 2e badkamer. Het kan allemaal!

ZOLDER
Via de vlizotrap op de overloop wordt de grote zolderruimte bereikt. Deze is te gebruiken waar die voor bedoeld is: zolder, opbergruimte. Maar je kan ook een vaste trap vanaf de eerste verdieping realiseren en de ruimte benutten als extra slaap- c.q. werk/speelkamer. Met een dakkapel bereik je zelfs nog meer ruimte. Hoe wil je het hebben?

DAKTERRAS
Deze stadswoning beschikt niet over een tuin op de begane grond. Maar je kan wel heerlijk relaxen op het royale dakterras. Totaal in privacy. En met zicht op de bekende Sint Maartenstoren. Je richt het dakterras in zoals jij het wilt.

PARKEREN
Wonen in het centrum betekent in Zaltbommel dat je je auto kan parkeren op diverse gratis parkeerplaatsen. Als inwoner van het centrum kan je ook een parkeervergunning aanvragen (ca. € 85,- pjr, 1e auto). Maar wat is er handiger dan parkeren op je eigen terrein!? Bij deze woning horen 2 parkeerplaatsen. Bereikbaar via de ingang aan de Nieuwstraat.
Als je niet voldoende hebt aan 2 parkeerplaatsen, bestaat er ook nog de mogelijkheid om een dubbele garage met 2 extra parkeerplaatsen bij te kopen.

ACHTEROM
Om je auto of (motor)fiets te parkeren, ga je via de ingang aan de Nieuwstraat de parkeerplaats op. Via deze route kan je binnendoor ook de woning bereiken. En kom je in een extra ruimte voor het overdekt stallen van bijvoorbeeld je fietsen. Het hoort allemaal bij de woning.

EXTRA RUIMTE
De woning is nog niet exact ingedeeld. Er is nog meer ruimte, mocht je dat nodig hebben. Daarover vertellen we je graag meer in een bezichtiging.

MONUMENT
Het pand is een gemeentelijk monument en een beschermd dorp/stadsgezicht.

Variant 2:
WONEN & WERKEN
Via de entree aan de Boschstraat kom je in de statige hal. Met rechts een ruimte die gebruikt kan worden als werkkamer. Aansluitend is nog een ruimte die naar behoefte ingedeeld kan worden, of bij de werkkamer getrokken kan worden. Daaronder bevindt zich nog op een lager nivo een ‘kelder’. Links van de hal is een grote kamer die omgetoverd kan worden als leefkeuken in combinatie met een living. Daarachter bevindt zich nog een ruimte voor toilet en bijkeuken / bergruimte.

Variant 3:
WONEN & MANTELZORG
Via de entree aan de Boschstraat kom je in de statige hal. Met rechts een ruimte die gebruikt kan worden als mantelzorgwoning. Deze ruimte kan ingedeeld worden als living met open keuken. De ruimte aansluitend kan aangepast worden naar badkamer met slaapkamer. Daaronder bevindt zich nog op een lager nivo een ‘kelder’. Links van de hal is een grote kamer die omgetoverd kan worden als leefkeuken in combinatie met een living. Daarachter bevindt zich nog een ruimte voor toilet en bijkeuken / bergruimte.

Variant 4:
WONEN & VERHUUR
Via de entree aan de Boschstraat kom je in de statige hal. Met rechts een ruimte die gebruikt kan worden als woning om te verhuren. Deze ruimte kan ingedeeld worden als living met open keuken. De ruimte aansluitend kan aangepast worden naar badkamer met slaapkamer. Daaronder bevindt zich nog op een lager nivo een ‘kelder’. Links van de hal is een grote kamer die omgetoverd kan worden als leefkeuken in combinatie met een living. Daarachter bevindt zich nog een ruimte voor toilet en bijkeuken / bergruimte.

We hebben 4 varianten voor je uitgewerkt. Mogelijk heb je hierdoor jouw nieuwe thuis gevonden. Maar kan ook zijn dat je inspiratie hebt gekregen en bedenk je zelf nog een andere variant die bij jou past. Wij zijn benieuwd!

(BINNENHUIS)ARCHITECT / INTERIEURONTWERPER
Als je zo ver bent en je er van overtuigd bent dat dit jouw huis kan worden, kunnen we je, als je dat wenst, linken aan binnenhuisarchitecten, interieurontwerpers. Zij kunnen met je mee denken om jouw idee verder vorm te geven.

AANNEMER
Wat voor de (binnenhuis)architect geldt, geldt ook voor aannemers. Maar de keus is geheel vrij aan koper.

HISTORIE VAN HET PAND
In 1883 is de eerste steen gelegd van dit markante gebouw door predikant Hendrik Rooduyzen. Hij was de drijvende kracht achter de stichting van het Volksbondshuis. Het gebouw diende tot huisvesting van het Koffiehuis van de Volksbond tegen Drankmisbruik en was tot 1973 als zodanig in gebruik. Tevens is er ook nog een kapperszaak (Gretha en Karel Fierant) gevestigd geweest.

VOLKSBONDSHUIS
De Werkliedenverenging Hulp naar Vermogen te Zaltbommel werd opgericht op 18 augustus 1875. Het was de eerste arbeidersvereniging van Zaltbommel. De vereniging stelde zich volgens de eerste statuten ten doel: ‘door alle gepaste en wettige middelen zowel het zedelijke welzijn als de stoffelijke welvaart harer Leden te bevorderen en te verbeteren’. Zij trachten dit doel te bereiken door ‘eendracht te kweken en verbroedering te bewerken tussen de Leden’, door ‘het voeren van gedachtenwisseling over onderlinge en algemene belangen’ en door ‘het onderlinge en algemeene belangen’ en door ‘het onderling verleenen van hulp in hulpbehoevende omstandigheden, doch hoofdzakelijk bij ziekte’. Aanvankelijk komt men bijeen in hotel Burgerlust, maar na enkele jaren verhuisde men na het gebouw van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen. Na enkele jaren werd in de Boschstraat een Volksbondshuis gevestigd (geopend in 1884), waar onder andere vergaderingen werden gehouden en uitvoeringen verzorgd. De vereniging richtte een ziekenbus op (ziekteverzekering) en later ook een pensioenfonds. In eerste instantie maakte de vereniging deel uit van het Nederlands Verbond van Werklieden, maar scheidde zich daarvan al af in 1876.

UITVAARTCENTRUM
Gedurende de periode 1977 – 2020 heeft het pand dienstgedaan als uitvaartcentrum.

HEDEN
Het voorhuis (woonhuis) met 2 parkeerplaatsen wordt nu verkocht zoals in de bovenstaande tekst is omschreven en de daarbij behorende foto’s een inzicht daarin geven. De achtergelegen aula is inmiddels losgekoppeld van het woonhuis. En is inmiddels overgedragen aan een nieuwe particuliere eigenaar.

INFORMATIE OVER DE REGIO
De vestingstad Zaltbommel ligt centraal in Nederland, direct aan de autosnelweg A-2 en de rivier de Waal met haar fraaie uiterwaarden. Een mooi startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes. Door de centrale ligging en het landelijke karakter is Zaltbommel een geliefde plaats om te wonen en te werken.

Zaltbommel is klein stedelijk maar heeft toch alle voorzieningen binnen handbereik. Naast het basisonderwijs zijn diverse vormen van buitengewoon en voortgezet onderwijs aanwezig evenals voor- en naschoolse opvang en kinderdagverblijven.
Er is in Zaltbommel e.o. een actief verenigingsleven, watersportactiviteiten, moderne sportaccommodaties, verschillende sportzalen, tennisparken, voetbalclubs, hockeyclub, golfbaan, jachthavens, etc. Ook op het gebied van cultuur is er veel te beleven: galeries, cultureel centrum met schouwburgzaal, Stadskasteel, jaarlijkse Bommelse Kunstroute.
Zaltbommel e.o. beschikt over diverse horecagelegenheden, bed&breakfast, hotels en een ruim aanbod aan gespecialiseerde en grootwinkelbedrijven. De gemeente Zaltbommel heeft ruim 27.000 inwoners en is op 1 januari 1999 ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Brakel, Kerkwijk en Zaltbommel. Zaltbommel behoort tot het gebied de Bommelerwaard, gelegen in het Rivierengebied, op de rand van de provincie Gelderland. En tegen de provincie Noord-Brabant aan.

De bourgondische stad ‘s-Hertogenbosch is per auto (of trein) in ca. 10 minuten bereikbaar. Utrecht is in ca. 25 minuten bereikbaar. Zaltbommel beschikt over een NS-station met verbindingen richten CS ‘s-Hertogenbosch / Utrecht / Amsterdam. De luchthavens zoals Eindhoven, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Weeze zijn op goede rijafstand bereikbaar.

MAATVOERING
Aan de genoemde informatie, plattegronden en maatvoering kunnen geen rechten worden ontleend. En dienen zuiver als indicatie en inspiratie. Dit geldt ook voor de maten genoemd bij de kenmerken van deze woning.

BEZICHTIGINGEN
Graag nodigen wij je uit om een afspraak te maken via ons kantoor om dit ONCE IN A LIFETIME object te komen bekijken. We leiden je persoonlijk Corona-proof rond. En wellicht wordt het echt jouw huis!

Locatie:

Boschstraat 73
5301 AC Zaltbommel, Nederland

Neem contact met ons op

Vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ons ook bellen van ma. tot vrij. tussen 8.30 en 17.00.

Recent aanbod